דף הבית > בית הספר > אודות בית הספר >

בית ספר

אודות בית הספר

בית הספר הממוקם בתוך כפר הנוער "אלוני יצחק" הוא בית ספר שש-שנתי המלמד עפ"י תוכניות משרד החינוך ומצוי תחת פיקוחו.
בית הספר ממוקם בתוך שמורת טבע מרהיבה המוקפת אלונים עבותים ועתיקי יומין ושלל פרחי בר מרהיבים.התלמידים יוצאים מן הכיתות הישר אל הטבע. הלימוד בחיק הטבע וההקפדה על האסתטיקה, מעניקים לבית הספר אווירה פסטוראלית ורגועה.
בבית הספר ב"אלוני יצחק" לומדים כ-400 תלמידים המגיעים מיישובי הסביבה ומכל רחבי הארץ, רובם לומדים בתנאי פנימייה וחלקם בתנאי פנימית יום או כאקסטרנים.

התלמידים לומדים בכיתות קטנות (עד 30 תלמידים בכיתה), הצוות החינוכי המיומן והמסור והסביבה הלימודית העשירה, האיכותית והמגוונת מאפשרים להם ללמוד ברמה גבוהה ביותר ולהגיע להישגים מרשימים בבחינות הבגרות.
בית הספר ב"אלוני יצחק" חרט על דגלו לאפשר לכל תלמיד ותלמיד למצות את מלוא יכולתו בתחומים השונים המוצעים לו, ואכן, כל תלמידי הכפר ניגשים לבחינות הבגרות, כאשר לכל תלמיד ניתנת ההזדמנות לבנות תעודת בגרות אישית ואיכותית בהתאם לכישוריו.

שיעור התלמידים הזוכים לתעודת בגרות גבוה במיוחד, זאת בהתחשב בעובדה שכל תלמידי המחזור ניגשים לבחינות הבגרות. 65%-86% מן התלמידים בכל מחזור זכאים לתעודת בגרות מלאה מיד עם סיום לימודיהם ב"אלוני יצחק". תוצאות בחינות הבגרות במרבית מקצועות הלימוד עולות על ממוצע הציונים הארצי.

לתלמידי בית הספר ניתנת האפשרות לגשת לבחינות הבגרות בהיקף מוגבר במגוון רחב של מקצועות כגון: מתמטיקה, פיסיקה, כימיה, אנגלית, מחשבים, מדעי החיים,  אומנות, תקשורת חקלאות ומוסיקה (עד עשר יחידות לימוד). לתלמידים עולים קיים גם אולפן לעברית ומסלול מיוחד לבחינות הבגרות וכן אפשרות להבחן ב-5 יחידות לימוד במגוון רחב של שפות (רוסית, ספרדית, הונגרית,אמהרית ועוד).
לצד ההקפדה על ההישגים, שואף הצוות החינוכי להעניק לתלמידי בית הספר ערכים של כבוד הדדי, דמוקרטיה, סובלנות, רב-תרבותיות, תחושת שייכות למדינה ומחויבות לחוקיה והכרת מורשת ישראל ותרבותה. ערכים אלו מוקנים לתלמידים הן באמצעות מקצועות הלימודים והן באמצעות החינוך הבלתי פורמאלי .
כל תלמידי בית הספר זוכים לקשת רחבה של תמיכה, הבאה לידי ביטוי בקשר האישי והחם בין התלמידים לצוות החינוכי ולצוותי התמיכה והסיוע. התלמידים מוצאים דלת פתוחה ואוזן קשבת בכל תחום.
לתלמידים הזקוקים לכך ניתנים שיעורי עזר ושעות תגבור לימודי, כמו כן חשופים תלמידי הכפר לחוגי העשרה רבים ומגוונים.
דואר נע מנשה, 37810  טל. 04-6189900, פקס. 04-6189922
Blacknet.co.il - בניית אתרים